Meistä - lakiasiaintoimistosi Pohjanmaalla

Lextera on lakiasiaintoimistosi Pohjanmaalla, Suomessa. Pääsääntöinen työkenttämme on Pietarsaari, Vaasa ja Uusikaarlepyy lähiseutuineen. Erikseen sovittaessa Lextera  palvelee asiakkaita myös muilla paikkakunnilla. Lextera tarjoaa lainopillista neuvontaa sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Juridiset asiat voivat tuntua pelottavilta, ja lakiasiaintoimistoja on välillä vaikea lähestyä. Lextera haluaa olla matalan kynnyksen lakiasiaintoimistosi. Tarjoamista palveluistamme löydät lisätietoja klikkaamalla tästä.

Lextera on maanläheinen ja osaava lakiasiaintoimisto. Yritysnimi Lextera tulee latinan sanoista ”lex” ja ”terra”. Ensimmäinen osa, lex, viittaa juridisiin palveluihimme, kun taas terra tarkoittaa maata tai maaperää.

Maa on tärkeä minulle, Annelle. Se, että maata täytyy muokata hellävaraisesti ja huolellisesti kylvämistä varten on minulle äärimmäisen tärkeä asia. Huolellisen kylvön lopputulos on onnistunut sato. Tämä vertaus pohjautuu lapsuuteeni maatilalla Hirvlaxissa, Uudessakaarlepyyssä. Sain jo varhain olla mukana maatilan töissä, jossa huolellisen taustatyön merkitys mahdollisimman hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi konkretisoitui. Olen tuonut tämän ajatusmallin Lexteraan. Teen aina perusteellisen valmistelun, jotta asiakkaalleni löytyisi kestävä ratkaisu hänen ongelmiinsa. Valmistuin oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2010. Ennen kuin perustin Lextera olin opiskeluaikanani töissä useassa suuressa asianajotoimistossa, auskultoin ja toimin varatuomarina tutkinnon saatuani, toimin juristina työsuojeluvirastossa, esittelijänä Vaasan hovioikeudessa ja juristina EY:ssä (aiempi Ernst & Young). Olen myös opiskellut oikeustiedettä Australiassa ja edustanut Suomea oikeudenkäynti- ja argumentointikilpailussa Brysselissä. Valmistuin kauppatieteen maisteriksi vuonna 2016 ja sain asianajajatutkinnon keväällä 2019. Vuosien varrella olen pitänyt monta luentoa ja ollut useassa luottamustehtävässä. Olen muun muassa ollut mukana Suomen hovioikeustuomarit ry:ssä ja olen tällä hetkellä mukana Mothers in Business ry -yhdistyksessä sekä Project Liv rf -yhdistyksen hallituksessa. Minulle tärkeitä asioita ovat perheeni – varsinkin kolme lastamme – ja mahdollisuus säilyttää maatilamme maatalous- ja metsäyhtymän osaomistuksen muodossa. 

Anne Lindgren-Slotte
Perustaja